This Redesigned Pedestrian Overpass In Barcelona Is Like A Mini High Line

A pedestrian bridge in Barcelona is being redesigned as a place where people might actually want to spend time. Surrounded by plant-covered walls, the new design includes shaded spaces to sit and look at views of the city. Smog-eating concrete helps clear the surrounding air, and glow-in-the-dark pavement lights the path at night. The photocatalytic concrete used in the new bridge absorbs pollution from the cars below. It’s an experimental product that the architects wanted to test. “Using this in reality will give the possibility to measure how much and how well it works,” says Casamor. “We don’t have much to lose, and if it works it would be a good choice for using in other more extensive parts of the city.”
READ MORE |

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s